يالا ان شالله ما حد حوش
المقادير:
90 جرام زبدة لينة
90 جرام سكر بودرة
45 جرام دقيق
بياض بيضة
فانيليا
مبدأياً كده علشان صبرني ماتحدفنيش بحاجة
الملعقة الصغيرة بتساوي 5 جرام
و الملعقة الكبيرة(بتاعة الأكل) بتساوي 15 جرام
يعني 90 جرام هتساوي 6 ملاعق طعام
45 جرام هتساوي 3 ملاعق طعام
اتفقنا؟؟
كده مافيش ضرب
في مقادير تانية و بتدي نتيجة كويسة برضه
نصف كوب سكر بودرة
نصف كوب زبدة
كوب دقيق
(بس ننقص منه مقدار ملعقة كبيرة)
بياض 2 بيضة
فانيليا
(لو اخدنا بالنا هنا زود في مقدار الدقيق مقابل السكر و الزبدة و عوض ببياض البيض)
نسيح الزبدة علي النار و نذوب فيها السكر البودرة و نقلب كويس و يستحسسن نضرب بالمضرب السلك
و نحط بياض البيض و عليه الفانيليا و نخفق كويس جدا و بعدين نحط الدقيق و نفضل نخفق لحد ما الخليط يكون عجين سائل بدون أي كلاكيع
و نجيب ورق مقوي مضلع من عند أي حد بتاع مستلزمات الحلواني
او حتي مش مضلع
و نقصه دواير و نحط عليه العجين بتاعنا بالكبشة و نفرد بالملعقة علي الدايرة بتاعتنا
نحاول ما نرفعهوش اوي علشان يكون قوامه كويس
و نحطه في الفرن علي درجة حرارة عالية
يادوب 5 دقائق او لحد ما الأطراف تحمر
نقوم بسرعة مطلعينه من الفرن و في ساعتها نلفه علي شكل قرطاس
او ممكن نحطه علي طبق علشان ياخد شكل الطبق
و هو دقيقة واحدة و هينشف علي الوضع اللي عملناه عليه
ممكن نحطه في الفرن تاني بعد ما شكلناه علشان يكمل احمرار
كده
علي فكرة انا ساعات بستخدم البسكويت اللي علي شكل طبق ده في تقديم الفروت سلاد (سلطة فواكة)
بتبقي فكرة حلوة ان الواحد بعد ما يخلص طبقة ياكله بعد كده
طبعا ممكن تشتري بسكويت جاهز من بره
و تعملي ساندويتش ايس كريم
زي الويتش اللي بيتباع في السوبر ماركت
و ممكن نقدمه بالأشكال ديه